20 Oktober 2011

PROGRAM OLEK SEKAMPUNGPROGRAM INI TELAH DIADAKAN DIPERKARANGAN MASJID JAMEK GEMENCHEH PADA 02.07.2011. IA BERTUJUAN UNTUK MENGERATKAN LAGI SILATULRAHIM ANTARA SEMUA AHLI KARIAH MASJID YANG TERDIRI DARI KAMPUNG GEMENCHEH LAMA DAN JUGA KAMPUNG JELAWAI.

AJK MASJID JAMEK, JKKK GEMENCHEH LAMA, JKKK JELAWAI, UMNO CAWANGAN DAN SEMUA AHLI KARIAH TERLIBAT SAMA MENJAYAKAN PROGRAM INI. BERMULA DARIPADA PERSIAPAN HINGGA KE AKHIR MAJLIS.

PROGRAM BERMULA JAM 8.00 PAGI DAN SELESAI DENGAN MAKAN TENGAH HARI. MAKANAN DISEDIAKAN SECARA BERGOTONG ROYONG OLEH PENDUDUK KAMPUNG.

SELAIN ACARA SUKAN, PAMERAN DAN PENERANGAN DARIPADA JABATAN-JABATAN KERAJAAN DI DAERAH TAMPIN JUGA TELAH DIADAKAN PADA HARI TERSEBUT. ANTARA YANG TERLIBAT ADALAH MAJLIS DAERAH TAMPIN, JKR, PEJABAT DAERAH, BOMBA, AADK, RELA, PDRM, TABUNG HAJI, SPR, BAHAGIAN PENGUATKUASA JHEAINS, BAITULMAL, PUSAT ZAKAT, PUSAT KAUNSELING JHEAINS, JABATAN PERTAHANAN AWAM DAN SYARIKAT TAKAFUL.

PADA HARI TERSEBUT, JABATAN PERTAHANAN AWAM TELAH MENGADAKAN PERTUNJUK ULAR. SEHARI SEBELUM ITU ADDK DAN JABATAN BOMBA TELAH MENGADAKAN GOTONG ROYONG BERSAMA PENDUDUK DI KAWASAN MASJID.

MAJLIS TELAH DISERIKAN LAGI DENGAN KEHADIRAN ADUN GEMENCHEH, DATO' MOHD KAMIL BIN ABD AZIZ.

PADA SEBELAH MALAMNYA TELAH DIADAKAN CERAMAH ISRAK MIKRAJ OLEH USTAZ AHMAD AZAHARI BIN TALIB PENOLONG PENGARAH DI UNIT PENDIDIKAN JEHAINS.

SEMOGA DENGAN PROGRAM INI AKAN MENAMBAHKAN LAGI KEMESRAAN PENDUDUK KARIAH MASJID INI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan